Kom kød i salaten. Salat og kød klæder hinanden og sådanne salater er velegnede som middagsretter.
Her findes opskrift på en salat med bl.a. skinke
Til 4-6 personer. Tilberedningstid:
30 min.
# Ingredienser
300-400 g rosenkål
250 g champignoner
1 rød peberfrugt
150-200 g kogt skinke
4 skiver franskbrød
2 spsk smør
1 spsk olie
1 fed hvidløg
2 spsk reven ost
Grøn dressing (se nedenfor)
* Fremgangsmåde
1. Rens rosenkålen
og skær stokken af.
Kog dem i letsaltet
vand ca 5 minutter.
Hæld vandet fra og
del hver rosenkål i to.
2. Rens
champignonerne og skær dem i skiver.
Skær peberfrugten og
skinken i terninger.
3. Tag skorpen af
brødet og skær det i terninger.
Rist brødterningerne
i smør og olie.
Drys knust hvidløg
og reven ost over.
4. Bland grønsager,
skinke og brødterninger i en salatskål og server Grøn dressing til.
Grøn dressing
Nem og lækker urtecreme, der kan laves med de krydderurter
du har ved hånden. Brug urtecremen som dressing, dip eller grøn sauce
# Ingredienser
2 skalotteløg
5-6 blade kinakål
3 spsk olie
2 dl cremefraiche 18
%
1 spsk citronsaft
1 bdt persille
2 spsk purløg eller
karse
salt, hvid peber
* Fremgangsmåde
1. Pil og hak
løgene. Skyl salaten og hak den groft.
Lad løg og kinakål
snurre i olien til løgene er klare.
2. Kom løg og kål i
blenderen sammen med cremefraiche, citronsaft, persille, purløg eller karse og
blend det til saucen er jævn.
Krydr med salt og
hvid peber.·
3. Dressingen er
velegnet til salater med skinke, kød, fjerkræ og pølser.
Tips: I mangel af en blender, kan løg og kinakål puréres
gennem en sigte ned i cremefraichen.
De øvrige
krydderurter hakkes eller klippes i.
Se alle de bedste opskrifter med Rosenkål
Se alle de bedste salat-opskrifter Her
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------