Logo

Grønsagsomelet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grønsagsomelet 

 
Frokost Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: ca. 20 min. Stegetid, grønsager: ca. 10 min. Stegetid, omelet: 5-6 min. Middelsvær at lave. Lav pris.
Som frokostret: 6 personer Som hovedret: 4 personer

 
# Ingredienser til Grønsagsomelet:
6 æg
½-¾ dl vand
½ tsk fint salt

 
Fyld:
1 porre
1 courgette
3 stængler blegselleri
1 rød peberfrugt
25 g smør
salt og peber
Til stegning: 25 g smør
Endvidere: 1 bdt persille
*
Sådan laves Grønsagsomelet:
Fyld:
1. Skær det groveste grønne og rodtrævlerne af porren, skyl den og skær den i tynde ringe.
Skyl courgetten og skær den i små terninger.
Skær blegsellerien i smalle strimler. Befri peberfrugten for frøstol og kerner og skær også den i strimler.

 
2. Svits grønsagerne gyldne i smørret på en pande.
Lad dem snurre 5-6 min., og drys salt og peber på.
Tag grønsagerne af panden og hold dem varme evt. under et stykke folie.
Hak persillen.

 
Omelet:
3. Pisk æg, vand og salt let sammen.
Smelt smørret gyldent på en anden pande (omeletpande).
Hæld æggemassen på.
Flyt rundt på æggemassen (med en træspartel) i begyndelsen, men hold op, når æggemassen begynder at stivne i bunden.
Lad omeletten næsten stivne ved svag til jævn varme.
Den skal hæve og være stivnet i bunden, men blød og fugtig på overfladen.

 
4. Løsn omeletten med en paletkniv og lemp den over på et varmt fad.
Læg fyldet på den halve omelet og fold den anden halvdel over.
Drys med persille og server.

 
Tips: Omeletten kan få soufflékarakter, hvis 3 af hviderne piskes stive og vendes i de sammenpiskede æg, straks før omeletten bages. En omeletpande af jern skal helst blot rengøres (gnides) med groft salt, men det kan være nødvendigt at vaske den med varmt vand. Brug aldrig opvaskemiddel, det affedter panden, og omeletten hænger i. En teflonpande er god til omeletter.
I princippet bør man foretrække at lave små omeletter, dvs. til 1 eller 2 personer, så er de lettest at styre og nemmere at få tilpas lette.
Store omeletter, som herover, skal tilberedes som angivet her og overvåges nøje.
Andre grønsager kan bruges, det er altid bedst at tænke i sæsonens udbud: blomkål, broccoli, (friske) majskerner, majroer, grønne ærter, spinat, asparges m.fl.
Persillen kan erstattes eller suppleres med dild, kørvel, frisk basilikum, merian; lad grønsagerne bestemme.
Basilikum klæ'r fx omeletter med tomat, mens dild og kørvel passer fint til asparges.
Skal omeletten bruges som hovedret, må der Serveres brød til.

 
Variationsfyld:
Svits terninger af et løg i smør. Tilsæt 250 g is tandgjorte, skivede champignon og 4 flåede tomater skåret i både. Tilsæt 100 g fine grønærter, og krydr med salt og peber.

 
Se flere opskrifter med Grønsager

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 9.640 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her