Forret Tilbehør. Arbejdstid: 30 mion. Kogetid: 10-15 min. Let at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. 4 personer.
# Ingredienser til
Svampestuvning med tomat
ca 400 g blandede svampe
30 g smør
2 forårsløg eller 2 skalotteløg
4 modne tomater
1 dl piskefløde
salt og hvid peber
*
Sådan laves Svampestuvning med tomat
1. Gør svampene i stand med en børste.
Skær ormstukne og beskadigede dele fra.
Skyl kun svampene, hvis det er nødvendigt, og altid kort og under
rindende, koldt vand.
Tør straks svampene og skær dem i mindre stykker.
2. Gør forårsløg (skalotteløg) i stand og skær dem i tynde ringe.
Skold og flå tomaterne.
Befri dem for kerner og hak kødet groft.
3. Varm smørret på en(sauter )pande og svits svampene for god
varme, til de falder lidt sammen.
Tilsæt løg og tomatkød og lad blandingen simre 6-8 min.
Hæld fløden ved og lad stuvningen koge 4-5 min, til fløden har
jævnet let.
Smag til med salt og peber.
Drys med hakket persille.
Server stuvningen på smørristet franskbrød eller croutoner.
Tips: Stuvningen kan også fyldes i Krustader eller serveres som tilbehør
til stegt kød, fx Kalvefilet,
indbagt eller Kalvekrebinetter.
1 spsk klippet purløg kan erstatte forårsløgene, den tilsættes,
lige inden stuvningen serveres.
Se også Champignon,
flødestuvede, Kantareller, flødestuvede
og Karljohan
svampe, flødestuvede.
Se alle de bedste opskrifter med Svampe
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------