Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 20 minutter. Kogetid: ca. 1½
time. Let at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. Fryse-egnet. (6
personer)
# Ingredienser til Bankekød:
1 kg skært oksekød (af mellemskært, tynd- eller mellembov
eller tykkam)
5-6 dl bouillon (evt. delvis vand)
75 g smør
3 løg
4 spsk hvedemel
fint salt og groftkværnet peber
et par laurbærblade
*Sådan laves Bankekød:
1. Skær kødet i 1-1½ cm tykke skiver eller bed slagteren
gøre det.
Bank dem let med knyttet næve.
2. Bland melet med salt og peber og vend kødskiverne heri.
3. Brun kødskiverne på begge sider i en stegegryde i
fedtstoffet og tag dem op.
Brun herefter de delte eller skivede løg i gryden.
4. Læg kødet tilbage i gryden og hæld den varme bouillon
ved.
Læg laurbærbladene i.
5. Lad retten koge under låg ved svag varme, til kødet er
mørt, cirka 1½ time.
Smag endeligt til med salt og peber.
Tips: Kartoffelmos er bankekødets klassiske ledsager,
men en almindelig, hvid kartoffel smager også godt.
1 dl af bouillonen kan udskiftes med rødvin.
Virker retten for tynd, kan den jævnes med lidt hvedemel
udrørt i koldt vand.
Klump, inderlår og muskel kan også bruges, men det er lovlig
magert.
Kødet skal helst være lettere fedtmarmoreret.
Kan fryses; holdbarhed: 1-3 måneder.
Se flere opskrifter
med oksekød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------