Syltning kan inddeles i to grupper: sød syltning og sur syltning. Ved sød syltning foregår konserveringen med sukker. Ved sur syltning hovedsagelig med eddike og/eller salt. Under sød syltning hører syltetøj, marmelade, gelé og
frugtsaft.
Se under frugternes navne, idet ikke to slags frugt eller bær
skal behandles ens.
Til sur syltning hører mest grønsager, fx agurk, asier, løg og
pickles.
Se også her under navnet for nøjagtig fremgangsmåde.
Syltetøj kræver førsteklasses frugt/bær, der koges så nænsomt,
at frugten bevares så hel som muligt. Sukker/saftlagen koges ofte ind, før den hældes
over frugten i glasset.
Marmelade kræver ikke førsteklasses frugt, her kan nedfaldsfrugt
bruges, blot den befries for pletter og råd. Frugt/bær til marmelade skal koge helt
ud, af og til også køres gennem hakker.
Se også Henkogning.
Se de bedste opskrifter med Syltning
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------