Den knaser, så det
er en fryd: Butterdej med marengs og ribs - Du får succes med denne
opskrift - Det bliver så godt 💋
Til 8 stykker. Tilberedning:
1 time.
# Ingredienser
250 g dybfrossen
butterdej
60 g hvedemel
½ tsk kanel
30 g blødt smør
30 g sukker
200 g ribs
2 æggehvider
1 nip salt
60 g sukker
100 g ribsgelé
* Tilberedning
1. Lad 250 g dybfrossen butterdej tø op.
60 g hvedemel, ½ tsk
kanel, 30 g blødt smør og 30 g sukker æltes til en smuldredej.
200 g ribs ribbes.
Butterdejspladerne
pensles let med vand, lægges oven på hinanden og rulles ud på et meldrysset
bord til 40x20 cm.
Skær dejen i 8 stykker med 10 cm lange kanter.
Stik nogle gange i
dem med en gaffel og læg dem på en plade med bagepapir.
2. De forbages i den forvarmede ovn ved 200 °C
i 10 min. (Varmluft kan ikke anbefales.)
2 æggehvide r piskes
stive med 1 nip salt.
Lad 60 g sukker risle i og pisk videre i 2 min.
Der smøres 100 g
ribsgelé på de varme dejstykker, og de drysses med bær.
Marengsdejen fordeles
ovenpå med en ske.
Smuldredejen
fordeles øverst, og kagerne bager videre i 20-25 minutter.
Energi pr. stk.: 4 g
protein, 11 g fedt, 38 g kulhydrater = 265 kcal (1108 kJ)
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.