Dessert. Arbejdstid: 25 min. Frysetid: 3-5 timer. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet.
4 personer.
# Ingredienser
til Kaktusfigensorbet:
8 kaktusfigner (ca 1 kg)
2 spsk kirsch
Sukkerlage:
85 g sukker (1 dl)
1 dl vand
saften af 1 citron
*
Sådan laves Kaktusfigensorbet:
Sukkerlage:
1. Kog sukker og vand til en lage og lad den blive kold.
2. Skær enderne af kaktusfignerne, læg et snit i hele
frugtens længde og træk skindet af. Brug handsker, tornene stikker.
3. Skær 3 af fignerne i tynde skiver, læg dem i en skål og
dryp kirsch over.
4. Blend resten af kaktusfignerne eller passer dem gennem en
sigte.
5. Bland citronsaft, sukkerlage og kaktusfigenmos og rør
godt.
Sæt blandingen i fryseren 3-5 timer.
Rør i den af og til, så længe det går.
Husk at skrabe siderne ned, så sorbeten ikke fryser flaget.
6. Anret sorbeten portionsvis i afkølede glas pyntet med de
kirschmarinerede kaktusfigenskiver.
Tips: Pynt eventuelt også sorbeten med skiver af
kiwifrugt eller kumquat.
Holdbarhed i fryser: 2-3 måneder.
Se mere om Kaktusfigen
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------