Dessert. Arbejdstid: 40 min. Kogetid, kastanier: i alt ca 25 min. Bagetid: 35-40 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4-6 personer.
# Ingredienser
til Julebudding, fransk:
750 g kastanier
7½ dl mælk
Glasering:
40 g sukker (½ dl)
40 g smør
Endvidere:
½ dl piskefløde
100 g smør
6 æg
Chokoladesauce:
100 g ren mørk chokolade
1 dl mælk
2 spsk piskefløde
1 spsk sukker
15 g smør
Charlotteform: 1½ l eller ovnfast form
*
Sådan laves Julebudding, fransk:
1. Skær et kryds i toppen af kastanierne og kog dem ca 5 min.
i vand.
Pil skallen og den brune hinde af.
2. Kog herefter kastanierne møre ca 20 min. i mælk.
Tag dem op med en hulske, lad dem dryppe af og tør dem.
Glasering:
3. Smelt sukkeret på panden svagt gyldent og tilsæt straks
smørret.
Vend kastanierne på panden, til de er gyldne på alle sider.
Tag kastanierne af panden og lad dem køle af.
4. Hak de glaserede kastanier groft med en kniv og blend dem
sammen med piskefløde og smør, eller purer dem og tilsæt fløde og smør.
Sæt ovnen på 200 °C.
6. Del æggene og rør æggeblommerne i kastaniemassen.
Pisk hviderne stive og vend dem i kastaniemassen.
7. Kom massen i en velsmurt charlotteform eller en høj
ovnfast form eller skål.
Bag den ca 35 min. ved 200 °C, 5 min. længere hvis der
bruges ovnfast skål.
Chokoladesauce:
Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt dem i en skål over
håndvarmt vandbad.
Bring mælk og fløde i kog i en gryde.
Tilsæt smør, sukker og smeltet chokolade.
Lad blandingen koge et øjeblik.
Server julebuddingen så snart den kommer ud af ovnen, og server
chokoladesaucen til.
Tips: Desserten kan nydes uden tilbehør eller, som
man ofte ser det i Frankrig, med småkager til, fx Chokolademarengs.
Se alle de bedste opskrifter med Jul
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------