Sauce. Arbejdstid: 10 min. Kogetid: ca 12 min. Let at lave. Lav pris. Kan tilberedes i mikroovn. Fryse-egnet. (4-6 personer)
# Ingredienser til Jordbærsauce, varm:
1 dl vand
1 dl sød hvidvin
revet skal af ½ usprøjtet citron
2 spsk sukker
3 tsk maizenamel
250 g friske jordbær
*
Sådan laves Jordbærsauce, varm:
1. Kom vand, hvidvin, citronskal og sukker i en gryde.
Bring det i kog og lad det koge 3 min.
Gør imens bærrene i stand og del de største en gang.
2. Rør maizenamel ud i lidt vand og jævn saucen.
3. Kom jordbærrene i saucen og lad dem mørne for svag
varme, ca 8 min. alt efter bærrenes størrelse. De må ikke koge ud.
4. Server saucen varm.
Saucen er velegnet som Tilbehør til is.
Tips: Ønsker man en mere puréagtig sauce, kan den
blendes.
Man kan også blende alle ingredienserne sammen kolde, varme
saucen igennem og jævne med maizenamel til sidst.
Vand og hvidvin kan erstattes af jordbærsaft.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 4 måneder.
Se flere
opskrifter med Jordbær
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------