Dessert. Arbejdstid: 20 min. Skal trække: ca 1 time. Let at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser til Jordbær Romanoff:
500 g friske jordbær
Marinade:
saft af 1 appelsin (¾-1 dl)
1 spsk sukker
4-6 spsk curacao eller Grand Marnier
Endvidere: 2,5 dl piskefløde
*
Sådan laves Jordbær Romanoff:
1. Skyl jordbærrene kort i koldt vand, pil dem og lad dem
dryppe godt af, før de
halveres.
Meget store bær skæres i skiver.
Marinade:
2. Bland ingredienserne til marinaden og hæld den over
jordbærrene.
Lad dem trække heri ca 1 time på et køligt sted.
3. Pisk fløden næsten stiv.
Anret jordbærrene i en skål eller i portionsglas og fordel
flødeskum over eller server det til.
Tips: Flødeskummet kan tilsmages med 1-2 tsk sukker
og kornene fra ½ stang vanilje.
Se Creme Chantilly. Pynt eventuelt desserten med
ristede mandelspåner.
INFO: Harry F. Gerguson (20. februar 1890 - 1. september
1971), kendt som Michael Romanoff, var en Hollywood-restauratør, svindler og
skuespiller født i Litauen. Han huskes måske bedst som ejeren af den nu
nedlagte Romanoff's, en restaurant i Beverly Hills, der er populær blandt
Hollywood-stjerner i 1940'erne og 1950'erne. Han hævdede at være medlem af
Ruslands kongelige hus Romanov (undertiden stavet "Romanoff" på
engelsk). Dette var almindeligt kendt for at være usandt i hele sin karriere,
men pressemeddelelser havde tendens til at behandle bedrag som en humoristisk
sag.
Se flere
opskrifter med Jordbær
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------