Den søde mandelcreme står fint til de friske bær. Cremen er fyldt
med lækre mandler der knaser. Den kan også bruges til anden frugt eller dessert
Til 4 personer. Tilberedningstid:
20 min. Køletid: ½ time.
# Ingredienser
400 g friske jordbær
4 æggeblommer
4 spsk melis
50 g mandler
2½ dl kaffefløde
* Fremgangsmåde
1. Skyl bærrene og
nip dem.
2. Pisk
æggeblommerne med sukker til en tyk æggesnaps.
3. Smut mandlerne.
Lad dem tørre og kør
dem gennem en mandelkværn eller hak dem fint.
Kom de hakkede mandler i en gryde med fløden og bring det i kog.
4. Hæld den varme
fløde i æggesnapsen under kraftig piskning.
Hæld cremen tilbage i gryden og pisk under opvarmning, til den tykner.
Den må IKKE koge.
5. Tag gryden af
varmen og lad mandelcremen afkøle.
Rør ofte i den, så
den ikke trækker skind.
6. Bland de friske
jordbær i den kolde creme.
Tag bær fra til
pynt.