Til denne dessert
kan man bruge såvel købe- som hjemmelavet is. Tilsæt 3 dl frugtmos til hver
portion is (fersken, jordbær eller andet); det giver isen en dejlig farve og
smag. En isdessert er noget af det mest taknemlige, du kan vælge
Til 6-8 personer. Tilberedningstid:
20 min. Frysetid: 3 timer. Trækketid: ½ time.
# Ingredienser
2 portioner Nem is (se opskrift) eller vanilje-is (se opskrift)
evt. frugt til mos
2 kiwi frugter
1 ds mandariner
eller
1-2 sharonfrugter
250 g friske jordbær
lidt blå druer
evt. 1 stor banan
1 dl lys rom
evt. melis efter
smag
2 dl piskefløde
25 g mandelflager
evt. vafler til pynt
* Fremgangsmåde
1. Hvis du selv
laver isen, tilsættes evt. frugtmos efter pkt. 3 i isopskriften.
Frys som angivet (se
opskrift).
2. Skræl
kiwifrugterne og skær dem i tynde skiver.
3. Hæld væden fra
mandarinerne eller skræl sharonfrugterne.
Skær dem i skiver og
derefter i mindre stykker.
4. Skyl og nip
jordbærrene. Skær dem en gang over.
Skyl druerne, flæk
dem og fjern kernerne.
5. Læg al frugten i
en skål. Tilsæt evt. banan i skiver.
Hæld rommen over og
lad det trække koldt i mindst ½ time.
Smag evt. til med
sukker.
6. Ved serveringen
fordeles frugtsalaten i portionsglas.
Læg isen i kugler
eller store terninger ovenpå og pynt med flødeskum og mandelflager.
Giv evt. sprøde
»fløjter« eller is-vafler til.