Blommer i madeira smager godt til Budding, Bavaroise, desserter med fløde eller bare med flødeskum.
Dessert. Arbejdstid:
40 min. Kogetid: 15 min. Skal trække: 1 måned. Let at lave. Mellem pris.
(4 personer)
# Ingredienser til Blommer i madeira:
1 kg victoria-
eller sveskeblommer
1 spsk vineddike
1 dl vand
600 g sukker (ca. 7 dl)
3 dl madeira
konserveringsmiddel, fx Atamon
Sylteglas
* Sådan laves Blommer i madeira:
1. Skyl blommerne og prik dem med en gaffel.
2. Kog vand, vineddike og sukker i en gryde, der er stor nok
til alle blommerne.
Kom blommerne i den kogende lage og kog dem i 6 minutter.
3. Kom blommerne i rene glas.
Kog lagen ind til det halve, ca. 10 minutter.
Hæld madeiraen i og bring lagen til kogepunktet.
Tag gryden af varmen og tilsæt konserveringsmiddel ifølge
brugsanvisningen på emballagen.
Hæld den koghede lage over blommerne og luk straks glasset.
Blommerne skal stå mindst en måned, før der spises af dem.
Tips: Blommestenen kan udskiftes med en smuttet
mandel.
Stenen kan også bare fjernes under pkt. 1.
Kom 100 g valnøddekerner ned mellem blommerne.
Se flere opskrifter
med Blomme
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------