Den gammeldags dessert blev tidligere serveret med fed, cremet og håndrørt is. Denne skal serveres med flødeskum eller førsteklasses købe-is.
4-6 personer
# Ingredienser
680 g blommer (ca. 12 stk.), halveret, udstenet og skåret i
skiver
smør eller margarine
1 spsk. maizena
70 g lys farin (puddersukker)
1½ spsk fint revet appelsinskal
½ spsk appelsinjuice
1 kanelstang, ca. 7 cm, brækket i stykker
70 g mel
1 dl valset havregryn
5 spsk sukker
110 g usaltet afkølet smør, i terninger
#
Tilberedning
1. Opvarm ovnen til 180 °C.
Smør en 22 cm firkantet eller 25 cm i diameter, rund bageform.
2. Anbring blommerne i den smurte form.
Drys Maizena over og vend forsigtigt blommerne i det.
Kom puddersukker, appelsinskal og juice over, og
læg kanelstykkerne ned i blommemassen
3. I en røreskål blandes mel, havregryn og sukker.
Smørret hakkes i blandingen, til den får en grynet
konsistens.
Drys blandingen over blommerne og pres den let ned over dem.
4. Bages i 35-40 min, til dejen er gylden og sprød, og
blommerne
føles møre, når man stikker i dem med spidsen af en kniv.
Tag desserten ud af ovnen og lad den stå i 5 min før
servering.
Dejen skal stadig være sprød.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv:
Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------