I stedet for mandelsauce kan man servere vaniljetilsmagt
flødeskum eller cremefraiche til blommekompotten.
Dessert. Arbejdstid: 30 minutter. Svær at lave. Mellem pris.
(4 personer)
# Ingredienser til Blommekompot:
1 kg (sveske)blommer
Kogelage:
4 dl vand
125 g sukker (1½ dl)
saft af ½ citron
½ stang vanilje
Mandelsauce:
50 g mandler (1 dl)
20 g smør
1½ dl piskefløde
1½ dl sød hvidvin
2 æggeblommer
25 g flormelis (½ dl)
Portionsskåle
* Sådan laves Blommekompot:
1. Flå skindet af blommerne:
Overhæld dem med kogende vand og træk skindet af.
Halver blommerne og tag stenene ud.
Mandelsauce:
2. Skold, smut og hak mandlerne. Smelt smørret i en lille
gryde.
Vend mandlerne i smørret for svag varme, de må ikke brune.
3. Tilsæt fløden og tag gryden af varmen.
4. Pisk æggeblommer, vin og flormelis sammen i en
kasserolle.
Stil den på svag varme og pisk, til det danner en skummende
varm sauce.
5. Tag saucen fra varmen og vend mandelfløden i.
Stil mandelsaucen til side.
Kogelage:
6. Kog vand og sukker sammen til lagen.
Tilsæt citronsaften og den halve flækkede vaniljestang.
7. Kog blommerne netop møre i kogelagen, men kog ikke for
mange ad gangen.
8. Anret blommerne i portionsskåle, efterhånden som de er
færdige.
9. Fjern vaniljebælgen og lad lagen koge lidt ind, før den
hældes over blommerne.
10. Varm mandelsaucen og hæld den over blommekompotten,
eller server den til.
Server straks.
Tips: Blommekompotten kan serveres kold eller lun.
Se flere
opskrifter med Blomme
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------