Slush-ice er normalt forbeholdt ungerne, men denne
blåbær-slush får de voksne for sig selv. Den er dyb i smagen og flot i glasset.
Server den som en let afslutning på et godt måltid eller lige inden kaffen.
4 Personer. 4 små slush-ice.
# Ingredienser
175 g blåbær
2 spsk sukker (evt mindre)
1 dl portvin (Ruby eller Tawny)
2 spsk citronsaft
*
Sådan gør du
1. Blend blåbær med sukker, portvin, citronsaft (smag til)
til en lind puré.
2. Fordel puréen i 4 cocktailglas.
3. Frys isene i 3-4 timer inden servering.
4. Tag isen ud ca 10 min inden servering og rør isen igennem
i glasset.
5. Pynt med friske blåbær.
TIPS: Brug brombær i stedet for blåbær og tilsæt et lille
drys lakridspulver.
Tilsætning af lidt større mængder af alkohol til hjemmelavet
is, som i opskrifterne her, giver en langt bedre og mindre grynet og
krystalliseret konsistens. Mængden af alkohol er vejledende og smag altid til,
så det matcher din personlige smag. Dog kan tilsætning af endnu større mængder
alkohol, end nævnt i opskriften, nogle gange forårsage at isen simpelthen ikke
kan fryse og opnå en fast konsistens. Server den da som en voksenudgave af
”slush-ice”.
Som ispinde: Pga. Alkoholprocenterne i isen smelter den
hurtigere, så lad være med at tage den ud mere end 3-4 minutter før servering.
Så kan de nå at smelte nok til at de slipper formen, men stadig sidder fast på
pinden og er nem at nyde. Isene kan støbes i næsten hvilken som helst kage-
eller isform. Køb træispinde i hobbyforretninger eller webshops – eller endnu
bedre, brug smukke gamle skeer til at støbe isen omkring. Ismassen skal smage
ret sødt inden den fryses, så lad være med at overdosere citronsaft, når du
smager til. Efter frysningen vil isen smage som den skal, med tilpas sødme.
Isene kan holde sig op til en måned i fryseren, men spis dem gerne inden for en
uge eller to, for den bedste smagsoplevelse og konsistens.
Se flere dejlige opskrifter med blåbær HER
Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter, Madplan og Tøm køleskabet
og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter