Fransk
chokoladetærte kan både serveres som dessert eller til kaffe. Se også en version
med Chokoladetærte med nougat nederst - 2 gode opskrifter her
Til 6-8 personer.
Tilberedningstid: ½ time. Bagetid: ½ time. Ikke fryseegnet
# Ingredienser:
175 g smør
175 g mørk chokolade
180 g sukker (2 dl)
3 æggeblommer
1 dl
hasselnøddekerner
60 g hvedemel (1 dl)
1 tsk pulverkaffe
3 æggehvider
Pynt:
2½ dl piskefløde
2-3 kiwifrugter
50 g mørk chokolade
* Tilberedning:
1. Smelt smørret i
en lille gryde og tag det fra varmen.
Bræk chokoladen i
små stykker og smelt dem i det varme smør.
Tilsæt sukker og
æggeblommer og pisk godt.
2. Bland melet med
de finthakkede nøddekerner samt pulverkaffen.
Kom det i
chokolademassen og bland godt.
Pisk æggehviderne
helt stive og vend dem i.
3. Smør en
springform godt og kom dejen i formen.
Bag kagen ved 175 °C
i ½ time.
Lad kagen svale lidt
inden den tages ud af formen.
4. Pynt med
flødeskum, skiver af kiwifrugt samt høvlet chokolade.
Kagen smager næsten som konfekt og kan derfor serveres helt
som den er uden pynt, dog evt. med flødeskum til.
Chokoladetærte med nougat
Bag en
chokoladetærte som beskrevet ovenfor
Lad kagebunden svale
helt.
Nougatcreme: Smelt
250 g blød nougat ved meget svag varme
eller over vandbad.
Rør ½ dl cognac
eller rom i.
Pisk 1½ dl
piskefløde til skum.
Vend det i
nougatmassen, når denne er blevet helt afsvalet.
Fordel nougatcremen over chokoladebunden og drys med
snittede mandler,
der forinden er ristet på en tør, hed pande.
Pynt evt. i kanten
med lidt flødeskum.
Se alle de bedste opskrifter med Chokolade
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.