Sprød og sød marengs toppet med flødeskum og blåbærmarmelade
samt lækker hindbærsauce og friske bær. Nem dessert. Se opskriften HER...
Til 4 personer
# Ingredienser
2 æggehvider
110 g sukker
1½ spsk blåbærmarmelade
½ dl græsk yoghurt 10%
1 spsk flormelis
1 dl piskefløde
100 g friske hindbær
½ spsk rørsukker
100 g friske blåbær
jordbær, friske
hindbær
*
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 110 °C.
Pisk æggehviderne med 2 spsk af sukkeret, til de er luftige
og let seje.
Fortsæt med at piske, mens resten af sukkeret langsomt
hældes i hviderne, og pisk indtil hviderne har opnået marengskonsistens.
Kom 2 spsk marengs i en skål, og rør det hurtigt sammen med
1 tsk blåbærmarmelade – vend det forsigtigt i den øvrige marengs, der må gerne
være striber i marengsen.
Form 8-10 små toppe af marengs med en lille spiseske på en
bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 1 time og 15 min på 110 °C.
Afkøl blåbær-marengskyssene på en rist.
Pisk fløden til skum.
Rør græsk yoghurt med flormelis og 1½ spsk blåbærmarmelade,
og vend det sammen med flødeskummet.
Kom hindbær i en skål, og drys dem med rørsukker.
Lad bærrene trække indtil sukkeret er opløst – mos bærrene
med en gaffel til en bær-sauce.
Flæk forsigtigt marengs-toppene, og fyld dem med
blåbær-fløde og friske bær.
Eller læg de fladere marengs på en tallerken, og kom creme
og bær herpå og en marengs med flot top øverst.
Servér dine marengskys pyntet med friske bær og
hindbærsauce.
Tips: Prøv også at lave hindbær eller jordbærmarengs-kys,
det smager skønt. Eller lav et miks af friske jordbær og rabarberkompot og brug
det i cremen i dine marengs-kys.
Energi pr. person 586 Kj/140 Kcal. Protein 5 %. Kulhydrat 58
%. Fedt 37 %.
Se flere dejlige opskrifter med blåbær HER
Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter, Madplan og Tøm
køleskabet og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter