Saftigt brød - eller
skal vi kalde det en kage - med banan, nødder og groft mel. Brødet smager i
øvrigt også godt efter en tur på brødristeren - et kæmpe hit ✅
12 skiver.
Arbejdstid: ca 20 min. plus bagetid
# Ingredienser
3 modne bananer
75 g smør
200 g mørk
muscovado-sukker (kan erstattes af brun farin)
2 æg
100 g groft speltmel
100 g hvedemel
1 tsk natron
1 knivspids salt
50 g valnødder
50 g rosiner (kan
udelades)
* Tilberedning
1. Tænd ovnen på 180
°C.
2. Mos bananerne med
en gaffel.
3. Rør smør og
sukker blødt.
Tilsæt æggene et ad gangen.
4. Bland mel med
natron og salt, og rør det i dejen sammen med mosede bananer, hakkede valnødder
og evt. rosiner.
5. Hæld dejen i en
rugbrødsform (ca 10x30 cm) foret med bagepapir.
6. Bag brødet i
midten af ovnen i ca 50 min.
Mærk efter med en
kødnål, om det er færdigbagt.
Hænger der dej ved,
bages brødet lidt længere.
7. Vend forsigtigt
brødet ud af formen, og afkøl, før det skæres i skiver.
✅ Årets bedste opskrifter fås på
Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1
person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.