Dessert. Arbejdstid:
30 min. Marinering: 30 min. Skal hvile, dej: ca ½ time. Middelsvær at lave. Mellem pris. (4
personer)
# Ingredienser til Banan-beignets:
4 bananer
Marinering:
sukker (½ dl)
½ dl rom
Beignet-dej:
hvedemel (ca. )
½ tsk salt
½ dl øl
lunkent vand
1 æggeblomme
½ dl olie eller smeltet smør
2 æggehvider
Fritering: olie eller raffinol
Endvidere: lidt sigtet flormelis
* Sådan laves Banan-beignets:
1. Skræl bananerne.
Skær dem i 2 dele på tværs og flæk disse på langs.
Læg bananstykkerne i et fad, drys med sukker og overhæld med
rom.
Lad bananerne marinere i ca. 30 minutter.
Beignet-dej:
2. Bland hvedemel og salt. Tilsæt øl og vand, lidt ad
gangen, under kraftig piskning.
3. Rør æggeblommen, olien eller det smeltede smør i og lad
dejen hvile ca. ½ time.
4. Varm fedtstoffet til 180 °C i en gryde.
Fedtstoffet er varmt nok, når det syder om en tændstik eller
en franskbrødsterning på
bliver gylden på 1 minut.
5. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen, lige inden
den skal bruges.
6. Dyp bananstykkerne i dejen med en nål eller en gaffel.
Stykkerne skal være helt dækkede af dej.
Kom dem herefter forsigtigt i det varme fedtstof
Kog dem et par minutter, eller til de er lysebrune. Vend dem
en gang.
Tag dem op med en hulske og læg dem kort på fedtsugende
papir.
Server bananerne straks med drys af sigtet flormelis.
Tips: Beignet-dejen kan have svært ved at blive
hængende, hvis frugten er for våd. Det er derfor nødvendigt at trykke lidt af
væden af i køkkenrulle eller lignende, før frugten vendes i dejen.
Se flere
opskrifter med Banan
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------