Nem is og sorbet is med kirsebær giver dine gæster og
familie en dejlig dessert-oplevelse, som vil blive husket - du vil nok blive
spurgt om opskriften
Til 4-6 personer. Tilberedningstid:
ca 20 min. Frysetid: 5 timer
# Ingredienser
Nem-is:
4 æg
ca. 85 g (1 dl)
melis
5 dl piskefløde
1 tsk vaniljeessens eller 1 tsk fintreven citronskal
Sorbet is:
4 dl kirsebærvin
2 dl dansk vand
evt. melis efter
smag
friske kirsebær til
pynt
* Fremgangsmåde
Nem-is:
1. Skil æggene i
blommer og hvider.
Pisk blommerne
sammen i en skål.
2. Pisk hviderne
stive og tilsæt sukkeret en teskefuld ad gangen.
Marengsmassen skal være tyk og blank.
3. Vend blommerne i,
til der ikke længere er gule striber.
4. Pisk fløden tyk,
men ikke helt stiv og fold den i æggemassen.
5. Hæld ismassen i
en frysefast form.
Dæk med alufolie og
sæt den i fryseren mindst 4 timer.
Du behøver ikke at
røre i denne is under frysningen.
Sorbet is:
1. Bland vin og
vand. Smag på blandingen.
Hvis der skal
tilsættes sukker, må dette først opløses i kogende vand.
Denne sorbet skal
dog være ret syrlig.
2. Frys blandingen i
ca 5 timer.
Rør og skrab ned hver time.
3. Ved serveringen
blandes kirsebærsorbet'en i portionsglas med den let optøede vaniljeis - ikke
for
meget - man skal tydeligt kunne se, hvad der er hvad.
Pynt med friske bær.