Logo

Citronsorbet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Citronsorbet


Is er en nem sommerdessert. En dejlig frisk, sommerlig dessert, som med et garanti er et hit hos dem, der elsker den friske smag af citron!
Til 4-5 personer. Tilberedningstid: ca 20 min. Frysetid: ca 4 timer.

 

# Ingredienser

2½ dl citronsaft

2 blade husblas

 
Sukkerlage:
5 dl vand
160 g (2 dl) melis
1 stor citron

85 g (1 dl) melis

 
* Fremgangsmåde
1. Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min.

 
2. Bring 5 dl vand og 2 dl sukker i kog i en tykbundet gryde.
Lad det simre i 5 min.
Tag gryden fra varmen og lad den stå i andre 5 min.
Knug vandet af husblassen og rør den i sukkerlagen.

Lad den smelte.


3. Hæld citronsaften i lagen, der hældes i en frysefast form og lad den fryse i ca 4 timer.
Rør i den et par gange.

 
4. Mens sorbet'en fryser, skæres citronen i tynde skiver, der kommes i den samme gryde med så meget vand, at det dækker.
Tilsæt 1 dl sukker.
Lad det småkoge over svag varme, til citronskiverne er blanke og glaserede og lagen næsten kogt væk.

 
5. Ved serveringen pyntes hver portion med 1-2 skiver citron og måske en lille kvist citronmelisse.

 
Se opskrifter på sommerdrikke HER - og se opskrifter på sommermad HER

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.522 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her