Is er en nem sommerdessert. En dejlig frisk, sommerlig
dessert, som med et garanti er et hit hos dem, der elsker den friske smag af
citron!
Til 4-5 personer. Tilberedningstid: ca
20 min. Frysetid: ca 4 timer.
# Ingredienser
2½ dl citronsaft
2 blade husblas
Sukkerlage:
5 dl vand
160 g (2 dl) melis
1 stor citron
85 g (1 dl) melis
* Fremgangsmåde
1. Læg husblassen i
blød i koldt vand i 10 min.
2. Bring 5 dl vand
og 2 dl sukker i kog i en tykbundet gryde.
Lad det simre i 5
min.
Tag gryden fra
varmen og lad den stå i andre 5 min.
Knug vandet af husblassen og rør den i sukkerlagen.
Lad den smelte.
3. Hæld citronsaften
i lagen, der hældes i en frysefast form og lad den fryse i ca 4 timer.
Rør i den et par
gange.
4. Mens sorbet'en
fryser, skæres citronen i tynde skiver, der kommes i den samme gryde med så meget
vand, at det dækker.
Tilsæt 1 dl sukker.
Lad det småkoge over
svag varme, til citronskiverne er blanke og glaserede og lagen næsten kogt væk.
5. Ved serveringen
pyntes hver portion med 1-2 skiver citron og måske en lille kvist
citronmelisse.
Se opskrifter på sommerdrikke HER - og se
opskrifter på sommermad HER