Krondyrmørbrad er stegt på panden, først brunet, så stegt
igen. Her får du også opskrift på lækkert tilbehør, fx kartoffelpakker, haricots
verts og bagte løg.
Til 12 personer
# Ingredienser
7 frosne, optøede kronhjortemørbrader (a ca. 350 g/i alt 2,4 kg) se Tips
50 g smør
1 dl vand
1¼ tsk groft salt
friskkværnet peber
Kartoffelpakker:
100 g blødt smør
1 tsk knuste enebær
2½ spsk friske timianblade
2 tsk groft salt
1,8 kg skrællede små kartofler
2 liter vand
2 tsk groft salt
Tilbehør:
bagte løg, se opskrift
500 g haricots verts
Drikkevarer: rødvin – fx Côtes du Rhône
* Tilberedning
Afpuds mørbraderne for sener og hinder. Tør kødet.
Del smørret i 7 portioner og gyldn en portion smør i en
stegegryde.
Brun en mørbrad i ca. 1 min. og tag den op.
Brun de 6 andre på samme måde.
Kom alt kødet tilbage i gryden og tilsæt vand, salt og
peber.
Steg kødet ved svag varme og under låg i ca. 15 min - vend
det af og til.
Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur.
Den skal være ca. 58 °C.
Tag mørbraderne op og lad dem hvile tildækket i ca. 15 min.
Kog evt. stegeskyen og sky fra kødet ind, til der er ½
liter.
Smag skyen til si den evt.
Kartoffelpakker:
Rør smør, enebær, timian og salt sammen.
Kom kartoflerne i kogende vand tilsat salt.
Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 5 min.
Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre.
Vend det rørte smør i.
Klip 24 stykker bagepapir (a ca. 21x30 cm).
Fordel kartoflerne på papirstykkerne.
Luk papiret tæt om kartoflerne.
Læg pakkerne på ovnens rist.
Bag dem nederst i ovnen ca. 25 min. ved 250 °C.
(Sæt en plade løg øverst i ovnen de sidste 15 min. af bagetiden.)
Bag de sidste kartoffelpakker og løg, evt. før anden
servering.
Tips: Kartoffelpakkerne kan gøres klar til bagning dagen
før.
Kan du ikke få kronhjortemørbrad, så brug evt 2,4 kg kalvemørbrad.
Se alle de bedste opskrifter med Dyrekød og med Kronhjort
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.