Vreden kål er en gammel østjysk ret, der også kaldes Julekål, da den ofte serveres til julemaden.
I mange egne serveres den med kanel og sukker.
Tilbehør. Arbejdstid: 45 min. Kogetid: ca ¾ time. Let at lave. Lav pris. Kan tilberedes i mikroovn. Fryse-egnet. 6 personer.
# Ingredienser
til Kål, vreden
1 hvidkålshoved (ca 1 kg)
vand
salt
Endvidere:
50 g smør
ca 3 dl fløde
salt og hvid peber
evt. reven muskatnød
*
Sådan laves Kål, vreden
1. Del kålen i 4-8 både, fjern de yderste grove blade og
stokken.
Kom kålen i en gryde med vand, der næsten dækker, tilsæt
salt og kog den mør, ca ¾ time.
2. Lad kålen dryppe godt af i et dørslag.
Knug og vrid den sammen i store boller, så væden presses ud.
Kom eventuelt kålen i et rent viskestykke og vrid vandet
fra.
3. Hak kålen en gang gennem kødmaskinen eller hak den fint
med en tung, skarp kniv.
Pres eventuelt kålen fri for resterende vand endnu en gang.
4. Smelt smørret i en gryde og tilsæt den hakkede kål.
Hæld fløde i, til tykkelsen er tilpas, det afhænger af, hvor
meget væde der er tilbage i kålen.
Varm igennem ved svag varme og smag til med salt, peber og
eventuelt lidt reven muskatnød.
Tips: Server kålen til Grisesylte, Flæsk,
kogt, Hamburgerryg,
kogt eller medisterpølse, gerne sammen med sennep og rødbeder.
Kålen kan koges i suppen fra letsaltet flæsk eller
hamburgerryg.
Den kogte, hakkede kål kan fryses. Holdbarhed: ca 8 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Kål
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------