Bagværk Hjemmebag Fastelavn. Arbejdstid: 25 min. Bagetid: ca 20 min. Hævetid i alt: 1¾ time. Middelsvær at lave. Mellem pris. Mængde:
16 stk.
# Ingredienser til Fastelavnsboller:
350 g hvedemel (6
dl)
150 g smør
50 g gær
1½ dl mælk
1 æg
½ tsk salt
2 spsk sukker
Creme:
1 æg
2 spsk sukker
1 spsk vaniljesukker
3 tsk Maizena
2½ dl mælk
Pynt:
20 g smør
3 spsk sukker
*
Sådan laves Fastelavnsboller:
1. Hak smørret i
melet. Tilsæt sukker og salt.
2. Lun mælken og
udrør gæren heri.
3. Hæld
gærblandingen i melet, tilsæt ægget og ælt dejen smidig og glat.
4. Lad dejen stå
lunt og tildækket og hæve ca 45 min.
Creme:
5. Pisk ægget sammen
med sukkeret, vaniljesukkeret og Maizena i en gryde, helst emaljeret, da
aluminium kan misfarve retter med æg.
6. Pisk mælken i og
bring cremen i kog under piskning. Lad den koge godt igennem.
7. Stil cremen til
afkøling og rør i den af og til, så den ikke trækker skind.
8. Ælt dejen igennem
og del den i 16 stykker.
9. Rul hvert stykke
ud til en flad firkant, læg 1 spsk creme på hver og fold dejen sammen om
fyldet.
Tryk kanterne godt
sammen og sæt bollerne med sammenføjningen nedad på en smurt, melet bageplade
eller på bagepapir.
10. Lad dem
efterhæve ca 1 time.
11. Pensl bollerne
med vand og bag dem ca 20 min i ovnen ved 225 °C.
12. Lad dem afkøle
på en bagerist.
13. Pensl bollerne
med smeltet smør og dyp dem i sukker.
Tips: Drys eventuelt bollerne med mandelsnitter i
stedet for sukker.
De kan også
overtrækkes med Chokoladeglasur.
Bollerne kan bages
uden creme og fyldes med flødeskum, efter at de er bagt.
Se flere opskrifter
med Fastelavnsboller
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------