Logo

Farseret kalvebryst

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Farseret kalvebryst

 
Stege med fyld - Vi vil alle gerne have det lækre, dyre kød - også selvom der er lavvande i kassen. Så må vi ty til små tricks for at strække kødet - ved fx at give stegen et fyld. Her er et pragtfuldt forslag.
Til 6 personer. Tilberedningstid: ca 2½ time. Ikke særlig fryseegnet

 
# Ingredienser
1½ kg udbenet kalvebryst
salt, peber

50 g bacon
2 skalotteløg
100 g champignon
250 g hakket kalvekød
1 bdt persille

1 æg
20 g smør
5 dl bouillon (af terning)
1 lille (85 g) frisk flødeost

 
* Fremgangsmåde
1. Skær en lomme i kalvebrystet, hvis slagteren ikke har gjort det.
Drys med salt og peber.

 
2. Klip baconskiverne over en pande og steg dem næsten sprøde.
Tilsæt de hakkede løg og hakkede champignon.
Lad det snurre et par minutter.
Lad blandingen køle lidt, før den røres sammen med det hakkede kød, persille, æg og krydderier.

 
3. Fyld farsen i lommen og luk for åbningen med grillspid.
Gnid stegen med krydderier og læg smørret over i klatter.
Læg stegen i et ovnfast fad.

 
4. Tilsæt bouillon. Stegen skal have ca 2 timer i ovnen ved 200 °C.
Dryp den ofte.

 
5. Når den er færdig stegt, tages den op. Grillspiddene fjernes og kødet skæres i tykke skiver.

 
6. Hæld skyen i stegepanden.
Lad den koge op og pisk derefter flødeosten i.
Smag saucen til.

 
Udbening af kalvebryst

 
Farseret kalvebryst Farseret kalvebryst
1. Skær langs benenes nederste kant med fedtsiden nedad.      
2. Skær overflødigt fedt bort fra kødsiden. Fjern evt. hinder.

 
Farseret kalvebryst  Farseret kalvebryst
3. Før kniven ind under benene og skær så tæt som muligt.
4. Løft kødsiden og skær videre langs benene.

 
Farseret kalvebryst  Farseret kalvebryst
5. Vend kødstykket om. Løft benene og skær dem fri med kniven.
6. Fjern benene (de kan bruges til at koge suppe på).

 
Farseret kalvebryst  Farseret kalvebryst
7. Skær en dyb lomme i kødet fra siden - så kødet kan fyldes.
8. Eller skær næsten helt igennem - så kødet kan bredes fladt ud.

 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 7.678 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her