Denne delikate pastasauce er god at servere til alle former for pasta. Prøv den til frisk pasta med basilikumsmag. Soltørrede tomater er en
meget god smagsgiver, som ikke tilfører kolesterol eller kalorier.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 20 min. 4 portioner
# Ingredienser
450 g fuldkorns- eller almindelig pasta
12 tørrede tomater
2½ dl hønsebouillon
1 stort løg
2 fed hvidløg
200 g champignon
1 rød chili (valgfrit)
1 spsk olie
* Tilberedning
1. Læg de tørrede tomater i en skål og hæld varm
hønsebouillon over.
Stil dem til side og lad dem trække.
2. Bring vand i kog i en stor gryde.
Tilsæt pastaen og kog den til den er "al dente".
3. Pil løget og hak det groft. Pil hvidløgene og hak dem
fint.
Gør champignonerne i stand og skær dem i skiver.
Hak chilien og fjern frø og hvide hinder.
4. Opvarm olien på en teflonpande.
Brun løgene i ca. 2 min til de er klare.
Tilsæt hvidløg, svampe og chili.
Brun yderligere 2 min.
Hæld tomater og bouillon på og lad det simre uden låg
til pastaen er færdig, ca. 5 min.
5. Lad pastaen dryppe af og fordel den på tallerkener.
Øs saucen ovenpå og server straks med godt
brød, oliven og friskkværnet peber.
MIKROOVN
Du kan sagtens lave saucen i mikroovnen.
Læg tomater, bouillon, løg, hvidløg, svampe og chili i en
mikroegnet skål. Dæk til og kog ved høj effekt i 7 min.
Tomat-fettuccine:
Pr. portion: Energi: Kcal 374 = kj 1583
Kulhydrat 70 g Protein 13 g Fedt 5 g (12%) Fibre 3 g
Tips:
Helt tørrede tomater sælges i løs vægt eller i poser.
De bør opbevares i godt lukket pose og kan da holde
sig ved stuetemperatur op til 3 måneder.
Peberfrugt kan tilføjes i denne opskrift.
Kom frisk peberfrugt i sammen med løgene,
eller ristet peberfrugt mod slutningen
af tilberedningstiden.
Se alle de bedste opskrifter med Pasta/nudler eller Ris/bønner/gryn
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.