Kantarel henter sit navn i det græske, kantharos, der betyder lille kop. Og den æggeblommegule svamp med sin let genkendelige tragtformede hat kan godt lede tanken hen på en drikkeskål. Den, vi kender bedst, er den såkaldt almindelige kantarel. Men også trompetkantarel og
tragtkantarel er gode spisesvampe. Almindelig kantarel kan i heldige år (tidlig
varme) ses allerede i slutningen af juni, suppleret senere af tragt- og
trompetkantarel helt hen til oktober.
Kantarellen vokser i flok på fugtig skovbund, gerne i
nærheden af træer, hvor løvlag og grene ofte næsten dækker svampen og holder
den fugtig. Gode findesteder er i åben, lidt ældre bøgeskov, gerne med lave
bærbuske og mos på sydvendt skråning. Her sætter varmen gang i den
underliggende fugtighed. Kantareller ses også i granplantager, men holder sig
her ofte ud mod veje og stier, tit næsten gemt under nålemuld.
Den karakteristisk gule kantarelhat har ribber på
undersiden, ribber, der fortsætter ned ad den lidt lysere smalle stok.
Undgå vand ved istandgøring. Skær foden af og børst stok og
hat. Brug en fugtig blød børste eller klud, hvis det er nødvendigt. Kantareller
kan fryses, men lider stærkt derved, selvom de fryses i væde. De kan også
tørres og syltes.
Se Kantareller, tørring af og Kantareller,
syltede, men de er absolut bedst friske.
Se alle de bedste opskrifter med Kantarel
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper
dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------