Butterdej med kartofler, æble og svampe – let opskrift på den
skønneste kage - så nemt er det at lave en skøn hjemmelavet butterdejsstang.
Hovedret til 4
personer
# Ingredienser
300 g kartofler
2 æbler fx af
sorten, Elstar
50 g svampe
lidt timian eller
salvie
1 æg
1 plade butterdej
(20x30 cm)
lidt citronskal
50 g sorte oliven
3 spsk olie.
I glasset: Côte du
Rhône Village
* Tilberedning
Tænd ovnen på 180 °C.
Skræl kartoflerne og
æblerne, skær dem i skiver, og hak svampene groft.
Vend dem i olien, og
krydr med salt, peber og timian.
Butterdejen udrulles
med lidt mel og grønsagerne placeres i en stribe
midt på butterdejen.
Kanten på dejen
pensles med det sammenpiskede æg, og dejen foldes
om grønsagerne.
Pensles med æg og
bages i 40 min og bag videre, indtil butterdejen er flot gylden.
Se alle de bedste opskrifter med Butterdej
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.