Kryddersnaps er traditionelt noget, der bruges ved særlige
lejligheder, så du kan roligt gå i gang med dine helt egne kryddersnapse.
# Ingredienser
20-30 friske blade respektive stængler af henholdsvis
kamille, oregano, mynte, salvie, rosmarin, timian og
basilikum.
1 l vodka
1 usprøjtet citron
½ kg melis
* Tilberedning
Krydderurterne gås efter for urenheder, vaskes og kommes i
et lågkrus eller en patentflaske, hvorefter de overhældes med vodka. Lad
blandingen trække i 14 dage.
På den tolvte dag vaskes citronen, tørres godt, og skallen
rives fint og kommes i krydderspritten.
På fjortende-femtende dagen opvarmes melis og
krydderspritten.
Når sukkeret er smeltet, afkøles krydderspritten.
Blandingen trækker natten over og filtreres næste dag.
Udtrækket hældes på flasker, som proppes til og gemmes i to
måneder.
Først da er den så langt, at man kan tage en smagsprøve.
En kryddersnaps er en slags likør af egen produktion.
Til denne variant bruges der fuglekirsebær, solbær, hindbær
eller brombær.
Til 1 kg frugt anvendes 250 g sukker, helst kandis, og 1 l vodka.
Blandingen skal stå og trække i et solrigt vindue.
Derefter filtreres den og hældes på flasker.
Skulle der være lidt kandis, som ikke er blevet opløst,
koges det med en smule vand, og når det er afkølet, blandes det med den øvrige
ekstrakt.
Opbevares køligt og mørkt.
Se alle
de bedste opskrifter med Drikke
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Alkoholtester, Børnekokke eller Mad på 30 min.