Drikke Saft. Arbejdstid: 25 min. Kogetid: 30 + 20 min. Afdrypning: ca ½ time. Let at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn.
# Ingredienser til Jordbærsaft:
1 kg friske jordbær
½ l vand
350-500 g sukker pr. l saft
Saftpose eller geléklæde
Flasker
Syltetøjspapir
Bomuldsgarn
*
Sådan laves Jordbærsaft:
1. Skyl bærrene kort og befri dem for haser.
Kom bær og vand i en gryde.
Bring det langsomt i kog og lad det koge svagt ½ time under
låg.
2. Hæld grydens indhold gennem en skoldet saftpose og lad
saften dryppe ned i en skål eller gryde.
Pres ikke posen, det giver en uklar saft.
3. Mål saften og beregn sukkermængden.
Bring saft og sukker i kog og lad det koge småt 20 min.
4. Skum saften med en ske og hæld den straks på rengjorte,
varme flasker.
Luk straks med prop eller syltetøjspapir og bomuldsgarn.
Tips: Saften kan laves med mindre sukker, 250 g pr.
l, men må så tilsættes konserveringsmiddel.
Følg brugsanvisningen på
emballagen.
Hvis flaskerne er for kolde, kan de sprænges, når den
kogende saft hældes i.
Jordbær og rabarber giver også en dejlig saft.
Holdbarhed: 6 måneder.
Se flere
opskrifter med Jordbær
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------