Dette saftige og
gode brød kræver ikke ret meget arbejde. Det smager bare så godt. Her er
et virkelig lækkert brød med kartofler, der er godt netop nu!
Tid: 1¾ time, heraf
75 min hævning og 20-25 min i ovnen. Brødet er fryseegnet. Holdbar ca 9 mdr.
10-12 pers.
# Ingredienser
1 kg hvedemel (ca 17
dl)
1 spsk salt
1 spsk sukker
1 pk. tørgær
200 g kartoffelmospulver
1 liter vand
2 spsk olie
1 spsk groft salt
* Fremgangsmåde
1. Bland mel, salt,
sukker, gær og kartoffelmospulver i en skål.
2. Opvarm vandet til
45 °C .
Rør det i skålen og
ælt det sammen til en dej, i hånden eller med maskine.
3. Lad dejen hæve ca
45 minutter.
4. Tag dejen op på
et melet bord og ælt den godt igennem.
5. Tryk dejen ud i
en olieret bradepande, 40x30 cm.
Lad den hæve
tildækket ca 30 minutter.
6. Pensl dejen med
olie.
Lav små fordybninger
i den med jævne mellemrum.
Drys lidt groft salt
i disse.
7. Bag ved 200 °C i 20-25
minutter.
8. Server brødet
udskåret i ca 6 cm store kvadrater til suppe.
Tips: Hvis du har en rest hjemmelavet
kartoffelmos, kan den bruges i dejen.
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------