Forret Suppe. Arbejdstid: 30 min. Kogetid i alt: ca 1¼ time Middelsvær at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Ærtesuppe
250 g tørrede flækærter, fx grønne eller gule
½ l vand
2 kviste timian
½ l bouillon
1 løg
400 g porrer, renset vægt, skåret i skiver
100 g selleri eller persillerod
salt og peber
100 g bacon
Ufarvet bomuldsgarn
*
Sådan laves Ærtesuppe
1. Kom ærterne i en sigte og skyl dem.
2. Bring ærter og vand i kog i en gryde.
Bind timiankvistene sammen med ufarvet bomuldsgarn og lad
dem koge med ærterne.
Kog ærterne ca 1 time for svag varme under låg.
Skum af og til.
Tilsæt mere vand, hvis ærterne er ved at koge tørre.
3. Pil løget og skær det i terninger.
Rens porrene og skær dem i skiver.
Skræl sellerien/persilleroden og skær den i terninger.
4. Tag gryden fra varmen, når ærterne er kogt meget møre.
Tag timiankvistene op og pisk ærterne igennem, så der dannes
puré.
5. Spæd puréen med bouillonen.
Kom de ituskårne grønsager i ærtesuppen og lad dem koge småt
under låg ca 10 min.
6. Smag ærtesuppen til med salt og peber.
7. Skær baconen i terninger og rist dem sprøde på en tør
pande.
Server baconterningerne til suppen.
Tips: Server Landbrød til suppen.
Ærtesuppen kan ligesom Gule ærter
serveres som hovedret, med medisterpølse eller kogt flæsk.
En suppevisk af porreblade, selleritop og 1 bdt persille kan
koges sammen med ærterne.
Tørrede grønne ærter fås i specialforretninger og
-afdelinger.
Se også Creme Ninon
Se alle de bedste opskrifter med Ærter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------