Logo

Svampe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Svampe

 

I Danmark er der ingen tradition for at samle svampe. Svenskerne er bedre til det, efter at kong Karl-Johan dyrkede de rørhatte, han havde lært at sætte pris på i Paris. I østlandene, Ukraine og Polen fx, men også i Sydeuropa, er svampetraditionen meget ældre og langt mere udbredt.

 
Skrækken for giftige svampe sidder dybt. Det er nu ganske få svampe, der er alvorligt giftige, men selvfølgelig skal man gardere sig. Bedst er det at følges med en svampekyndig, til man kan genkende de mest almindelige, og man bør i hvert fald forsyne sig med seriøs lekture omkring emnet.

 
Langtfra alle spiselige svampe er spiseværdige. Svampedyrkning er blevet en omfattende del af svampekulturen herhjemme, først og fremmest dyrkes der Champignon, men også østerhatte avles nu til brug. Se også Morkel, Karljohan-svamp, Støvbold og Kantarel.


Se alle de bedste opskrifter med
Svampe

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.897 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her