Logo

Sukkerroe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sukkerroe


Der er to planter, som indeholder mere sukker end alle andre: Sukkerrør og sukkerroer. De er samtidig de eneste planter, der egner sig til at udvinde sukker af.

 
Sukkerroe er en hvid, kegleformet rodfrugt, der mest dyrkes på den tungeste lerjord, som især findes på de sydlige danske øer. Planten er botanisk set en varietet af bede.

 
Sukkerroe. Engelsk: Sugar beet. Latin: Beta vulgaris var. altissima

 
Sæson: Dansk: oktober-november. Import: -

 
Sukkerroen er en hvid kegleformet rodfrugt, som i Danmark især dyrkes på Lolland og Falster.

 
Den har været dyrket i flere tusinde år som grønsag og foder. Men det var først i 1800-tallet at en kommerciel sukkerfremstilling fandt sted. Den første fabrik åbnede i 1801 i Tyskland.
En sukkerroe indeholder ca. 75% vand og 20% sakkarose. Halvdelen af vandet genbruges under sukkerudvindingen, resten fordamper.


Sukkerroe

 
Af sukkerindholdet udvindes næsten 90% til hvidt sukker. En enkelt roe giver ca. 100 gram sukker. De resterende 10% bruges bl.a. til fremstilling af foder, gær og spiritus.

 
Opskrifter med Sukkerroe

 
Tilbage til Råvarer.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 7.092 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her