Du kan bage, dampe, sautere og grille okra. Skær dem i skiver til supper og omeletter. Du kan også koge og marinere dem til salater. Det er en lidt kantet aflang og spids frugt
Okra er en art i Katost-familien. Det er en årlig eller
flerårig urt med oprindelse i tropisk Afrika. Tidligere placeret i slægten
hibiscus, hvorfor du nogle gange støder på den med dets synonym navn Hibiscus
esculentus.
Okra. Engelsk: Okra. Latin: Hibiscus esculentus
Sæson: Dansk: -. Import: hele året
Holdbarhed: 7-8 dage ved 8-10 °C
Anvendelse: Skylles. Stænglen skæres af. Svind: 15%
Anvendes for eksempel skiveskåret i supper og omeletter eller let kogt og
marineret til salatbrug. Frugtsaften er slimet og virker jævnende på sauce og
lignende. Et hurtigt opkog og efterfølgende skylning med koldt vand fjerner en
del af den mælkeagtige saft, hvis man synes, det er for meget af det gode.
Frysning:
Ja, stænglen skæres af uden at skære hul på frøkapslen. De blancheres hele i
3-4 minutter.
De kan fryses hele eller skæres i mindre stykker.
Anvendes efter optøning til supper eller stuvninger.
Okra stammer fra Østasien og dyrkes i dag også i Vestafrika
og Indien.
Planten er beslægtet med Hibiscus og danner meterhøje buske med smukke gule
blomster, der siden udvikler sig til okrafrugterne. De er grønne, kantede,
lange bælge der spidser til i enderne og kan minde om fingre.
Smagen er let bitter, men ellers ret neutral. Det er de umodne frugter, der
anvendes, for de modne frugter bliver bitre.
Opskrifter med Okra
Tilbage til Råvarer.