Logo

Maribo-ost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Maribo-ost 

 
Maribo-ost er en (æltet) skæreost, flad og cylindrisk, med en tør og gul skorpe. Den overtrækkes oftest med gul paraffin. Snitfladen afslører en lysgul flade med risengrynssmå uregelmæssige huller. Smagen er let syrlig. Maribo-ost fås også med kommen. Den er nemt skærbar og fås med 45%, 30% og 20% fedt i tørstoffet.

 
Maribo-ost er en efterligning af den hollandske Gouda, og den hed da også indtil 1951-52, da danske oste skulle have danske navne, Dansk Gouda. Opbevares indpakket i alufolie eller plastfilm og herudover gerne i plastpose eller -boks i køleskab ved ca 5 °C. Holdbarhed 1-2 uger. Faste skæreoste, og dermed også Maribo, kan fryses, hvor fedtprocenten er 45 eller derover. Kortest muligt og højst 3 måneder.

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.093 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her