Kinaradisen eller Japan-Ræddike er en grønsag. Denne
rodfrugt er lige så vigtig for kinesere og japanere, som gulerødder er for
danskere. Kinaradisen kom først til Danmark i begyndelsen af 1980'erne. Den
store rodfrugt er en forædling af ræddike, og ikke af radise.
Kinaradise.
Engelsk: Daikon, japanese radish. Latin: Raphanus sativus var. acanthiformis
Sæson: Dansk: -. Import: hele året
Holdbarhed: 1-3 mdr ved 2-6 °C
Anvendelse: Kinaradise bør skrælles før brug, da skrællen
har en stærk, pebret smag. Svind: ca 20%
Den anvendes fint snittet, tyndt skåret eller revet rå i salater og lignende og
er god sammen med ost, men kan også tilberedes med lynstegning i wokken.
Frysning: De kan skæres i tern eller skiver og blancheres i
ca. 2 min inden frysning. Mister sprødheden efter optøning.
Kinaradise, også kaldet japansk ræddike er lige så vigtig
for japanere og kinesere, som gulerødder er for danskere. I Danmark blev den
introduceret i 1981.
Den store, hvide rodfrugt er en forædling af ræddike og ikke
af radise, som navnet kan antyde. Så det mest retvisende navn, burde være det
mindst brugte – japan ræddike.
Rodfrugten kan meget stor, op til 40-50 cm lang og 8-10 cm tyk.
Opskrifter med Kinaradise
Tilbage til Råvarer.