Karse spises i Danmark mest som kimplante. Vi kender alle de småbitte, fligede grønne blade, der vokser på fugtigt vat. Vanskeligt at forestille sig, at den engang var en vild og kraftig krydderplante i oprindelseslandene i Sydvestasien.
Bakkekarsen har en lidt skarp peberrodsagtig smag, og den
der har prøvet at tygge frøene, vil have bemærket det samme. Karse kan også
dyrkes, fx i haven.
Havekarsen får betydelig større blade, der kan bruges både
som bakkekarsen og som Brøndkarse. Haven kan udmærket være en altankasse
eller en vindueskarm.
Karse taber hurtigt spændstigheden og skal bruges, lige når
den er klippet af. Den gør ingen gavn kogt eller stegt.
Se de bedste opskrifter med Karse
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------