Logo

Savariner med is og karamelsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Savariner med is og karamelsauce

 
Her ses en portions-savarin. Denne er fyldt med is og karamelsauce, men man kunne også have givet jordbær til.
Til 6 personer. Tilberedningstid: 20 min. foruden grundopskrift.

 
# Ingredienser
Dej:
1 dl kaffefløde eller mælk
60 g smør

20 g gær
salt
2 spsk melis
2 æg
200 g (30 dl) hvedemel


Lage:
3 dl vand
200 g (20 dl) melis
1 dl rom eller kirsch eller 1½ dl vin eller frugtsaft

 
* Fremgangsmåde til 1 stor savarin
1. Smelt smørret i en gryde. Tag den fra varmen og tilsæt fløde.

 
2. Gæren smuldres ned i en stor skål.
Tilsæt den håndvarme væske. Rør til gæren er opløst.

 
3. Tilsæt 1 knsp salt samt sukker.
Pisk æggene sammen og hæld dem i skålen med melet.

Rør dejen glat.
Det gøres bedst med dejkrogene på elpiskeren.

 
4. Dæk skålen til og stil dejen til hævning ca. 45 min.

 
5. Slå dejen ned med en træ-grydeske og rør den igennem med dejkrogene.


Savariner med is og karamelsauce 

Kom den i en smurt, raspstrøet randform, der ikke må fyldes mere end halvt op.
Lad dejen hæve, til den næsten når randen (15-30 min.).

 
6. Bag savarin'en i en varm ovn ved 200 °C i ca. ½ time.
Prøv med en kødnål eller en tandstikker, om den er gennembagt.

 
7. Lad savarin'en køle lidt af i formen, før den vendes ud på en bagerist.
Vask formen og læg den lune kage tilbage i den.

 
8. Kog melis og vand til lagen i en tykbundet gryde.
Tag gryden fra varmen og rør, til sukkeret er opløst.
Tilsæt rommen.

 
9. Prik kagen over det hele med en kød eller strikkepind.
Øs lagen over og lad kagen trække ½ time.

 
10. Vip formen og hæld evt. overflødig lage fra (gem den til frugten eller til en anden dessert).
Vend savarin'en ud på et fad.  

 
Karamelsauce:
175 g (2 dl) melis
2 dl vand

 
Pynt:
1 liter is (færdigkøbt eller hjemmelavet, se opskrift på is her)
2½ dl piskefløde
mandelflager

 
* Fremgangsmåde til 6 små savariner
1. Bag 6 små savarin'er i portions-randforme efter grundopskriften.
Bagetid: 10-15 min.

 
2. Lad en sukkerlage efter grund-opskriften og hæld den over savarin'erne.

 
3. Smelt sukkeret til karamelsaucen på en pande, til det er lysebrunt.
Tilsæt vand og lad det koge, til saucen er jævn.
Lad den køle af.

 
4. Anret savarin'erne på portions-tallerkener.
Læg en kugle is - eller to - i hver, øs lidt karamelsauce over og pynt med flødeskum og mandler.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 5.548 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her