En Mille feuille eller napoleonskage er et højt, rektangulært stykke flødekage med mindst to lag butterdej, fyld af kagecreme, flødeskum, hindbærsyltetøj og med glasur på toppen.
Kagen menes at være fra midten af 1800-tallet og at have
navn fra fransk Napolitain (fra Napoli). Det er uvist, om kagen stammer fra Napoli
i Syditalien. En anden teori er, at den skabtes af Napoleons berømte franske
kok Marie-Antoine Carême (1784-1833). På flere sprog kaldes kagen tusind blade (på
italiensk: mille foglie og på fransk: mille-feuille); det hentyder til butterdejens
lagdeling. Dejtypen menes at være en videreudvikling af fillodej, der har
tyrkisk oprindelse (baklava), men i Danmark er det butterdej. Mille foglie kan
i Italien være andet end en kage og have spinatfyld.
Udtrykket bruges også om en ret bestående af butterdejslag
med en fyld af fisk eller skaldyr, som serveres varm til forret.
Millefeuille - Se Napoleonskager.
Se de bedste opskrifter med Butterdej
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------