Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 40 min. Hviletid: 15 min. Kogetid: 3-4 min. pr. hold a 2-3 stk. Middelsvær at lave. Lav pris. Mængde: ca 40 stk.
# Ingredienser
til Julekranse, fedtkogte:
60 g smør
125 g sukker (ca 1½ dl)
2 æg
reven skal af ½ usprøjtet citron
500 g hvedemel (8½ dl)
½ tsk salt
2 tsk bagepulver
1½ dl fløde
Til kogning:
¾ l olie eller 375 g raffinol
Endvidere:
4 spsk sukker
*
Sådan laves Julekranse, fedtkogte:
1. Rør smør og sukker hvidt.
Rør æggene i et ad gangen.
Tilsæt den revne citronskal.
2. Bland mel, salt og bagepulver.
Rør de tørre dele i dejen skiftevis med fløden. Ælt dejen
blød og smidig.
Den skal netop slippe fingre og bord. Lad dejen hvile køligt
et kvarters tid.
3. Rul dejen ud til en ½ cm tyk plade på et melet bord.
Udstik runde kager fx med et glas, diameteren skal være ca 6
cm.
Lav et hul midt i hver dej skive med en mindre udstikker, fx
et fingerbøl.
4. Varm fedtstoffet op til 180 °C.
En franskbrødsterning på 1 cm skal blive gylden på 1 minut.
Er fedtstoffet for varmt, bliver kagerne mørke uden at være
gennembagte.
Er det for koldt, suger de fedtstof og bliver klæge.
5. Kog 2-3 kager ad gangen i det varme fedtstof 3-4 min. og
vend dem, når de er gyldenbrune på undersiden.
6. Tag kagerne op med en hulske og lad dem dryppe af på
fedtsugende papir.
Vend de varme kager i sukker og server dem varme eller lune.
Tips: Kog ikke for mange ad gangen, så daler
temperaturen og kagerne suger fedtstof og bliver klæge.
Si evt. fedtstoffet og brug det igen.
Sådan laves fedtkogte Julekranse:
1. Rør smør og sukker hvidt.
Rør æggene i et ad gangen.
Tilsæt den revne citronskal.
2. Rør de tørre dele i dejen skiftevis med fløden.
Ælt dejen blød og smidig.
Den skal netop slippe fingre og bord.
Lad dejen hvile køligt et kvarters tid.
3. Rul dejen ud til en ½ cm tyk plade på et melet bord.
Udstik runde kager, fx med et glas, diameteren skal være ca
6 cm.
Lav et hul midt i hver dejskive.
4. Varm fedtstoffet op til 180 °C.
En brødsterning på 1 cm skal blive gylden på 1 minut.
Kog 2-3 kager ad gangen i 3-4 min.
Vend dem, når de er gyldenbrune på undersiden.
5. Tag kagerne op med en hulske og lad dem dryppe af på
fedtsugende papir.
6. Vend de varme kager i sukker.
Server dem varme eller lune.
Se alle de bedste opskrifter med Jul
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------