Logo

Jordbærkage med mandler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Jordbærkage med mandler

 
Lækker, saftig dessertkage med fin smag af friske bær, mandler og kanel. Server den med tyk, græsk yoghurt, så er der ikke en hagesmæk tør.

 
# Ingredienser

175 g smør

175 g rørsukker

2 æg

175 g hvedemel

1 tsk stødt kanel

175 g mandelmel

450 g nippede jordbær skåret i halve

sigtet flormelis
*

 
Sådan gør du
1. Pisk smør og sukker tykt og cremet.
2. Pisk æggene i ét ad gangen.
3. Bland mel og kanel, sigt og rør blandingen i dejen og fold mandelmel i.
4. Beklæd en springform (22 cm i diameter) med løs bund med bagepapir i bunden og smør siderne.
5. Fordel halvdelen af dejen i bunden af formen.
6. Læg hovedparten af bærrene på, dæk med den resterende dej, og læg resten af bærrene på kagen.
7. Bag kagen ved 170 °C i 45-50 min.
8. Lad den afkøle 10-15 min. i formen.
9. Server med sigtet flormelis og evt. is.

 
Tips: Kagen kan også bages med hindbær – i så fald bruges de hele.

 
Se flere dejlige opskrifter med bær HER og jordbær HER
Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter, Madplan og Tøm køleskabet og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.352 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her