En saftig kage med en nærmest mazarinagtig konsistens og en
sød, aromatisk smag af hyldeblomster. 8 Personer
# Ingredienser
100 g hyldeblomstrester
½ dl hyldeblomstsaft
175 g smør
175 g rørsukker
3 æg
½ vaniljestang, kornene af
75 g hvedemel
100 g mandelmel
1 tsk bagepulver
friske sommerbær at pynte med
Citronskum:
150 g flødeost naturel
½ citron
2 æggehvider (pasteuriserede)
75 g flormelis
*
Sådan gør du
1. Blend hyldeblomstresterne sammen med hyldeblomstsaft til
en ensartet mos.
2. Tænd ovnen på 175/160 °C varmluft.
Pisk smør, sukker og vanilje i 7-10 min, til det er lyst og
let.
3. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk kort imellem hver.
Bland hvedemel, mandelmel, bagepulver og salt.
Vend det i dejen, skiftevis med hyldeblomstmosen.
4. Fyld dejen i en smurt springform.
Bag kagen i 50 min., til den er fast og gylden.
Lad kagen køle helt af.
5.Lav imens citronskummet.
Kom flødeosten i en skål og pisk, til den er ensartet.
Pisk, i en anden skål, æggehvider og citronsaft til stift
skum, tilsæt flormelis og pisk yderligere et par minutter, til skummet er
blankt.
Vend herefter æggehvideskummet i flødeosten og smag til med
citronskal og evt. lidt mere flødeost.
6. Smør skummet på kagen lige inden servering og pynt med
masser af bær og friske hyldeblomster.
Tips: Har du ikke hyldeblomstrester, så dyp friske
hyldeblomster kort i kogende vand og fortsæt som beskrevet i pkt. 1. – og er
det slet ikke sæson for hyldeblomster, kan du bruge samme mængde fintrevet
squash eller græskar, og revet skal af ½ citron.
Se flere dejlige opskrifter med hyldeblomst HER
Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter, Madplan og Tøm
køleskabet og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter