En nem og saftig
kage, bagt i sandkage form med syltede kirsebær 🔴, chokolade og yoghurt - Du får succes med denne opskrift - Det bliver så godt.
Til 10-12 stykker.
Tilberedning: 1 time 15 min.
# Ingredienser
300 g hvedemel
2½ tsk bagepulver
1 nip salt
100 g letbitter
chokolade
½ glas syltede
kirsebær (720 g drænet vægt)
2 æg
200 g
sødmælksyoghurt
150 g sukker
1+1 brev
vaniljesukker (10 g /ca 1 spsk)
100 g smeltet smør
¼ l piskefløde
1 brev vaniljesukker
(10 g /ca 1 spsk)
1 spsk rom
* Tilberedning
1. 300 g mel, 2½ tsk bagepulver og 1 nip salt
sis ned i en stor skål.
100 g letbitter
chokolade hakkes.
Lad ½ glas syltede
kirsebær (720 g drænet vægt) dryppe godt af.
2. 2 æg, 200 g sødmælksyoghurt, 150 g sukker og
1 brev vaniljesukker (10 g /ca 1 spsk) piskes sammen.
100 g smeltet smør røres
i.
Kirsebær og
chokolade blandes i melblandingen.
Yoghurtblandingen kommes i melet og vendes hurtigt i med en dejskraber.
3. Dejen fyldes i en sandkageform (25 cm lang),
der er foret med bagepapir.
Overfladen glattes.
Kagen bages i den
forvarmede ovn ved 175 °C (varmluft 150 °C) i 60-65 min.
Lad den køle af på en rist i 5 minutter og tag den derpå ud af formen.
4. ¼ l piskefløde piskes stiv med 1 brev vaniljesukker
(10 g /ca 1 spsk) og 1 spsk rom.
Kagen serveres med romflødeskummet.
Energi pr. stk. (ved
12): 6 g protein, 18 g fedt, 42 g kulhydrater = 354 kcal (1485 kJ)
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.