Store luftige boller som let konkurrerer på højt niveau med
det bedste bagerbrød. Tænderne løber i vand, når du ser resultatet. Bedst 24
timer i døgnet
• Du kan fint erstatte et par deciliter af hvedemelet med
grahamsmel for at øge fibermængden.
Forberedelse 15 min + hævning. Tilberedning 25 min. 12 stk.
Ingredienser
2½ spsk kartoffelmel
4 dl vand
50 g gær
1 dl vand
3½ spsk olie
1 tsk salt
12-12½ dl hvedemel
GARNERING
kartoffelmel
Tilberedning
1. Rør kartoffelmelet ud i 4 dl koldt vand i en gryde.
Bring det i kog under omrøring.
Tag gryden fra varmen og lad blandingen svale til 37 °C.
2. Rør gæren ud i resten af vandet og bland det med
kartoffelmelsjævning, olie og salt.
3. Hold lidt mel tilbage til æltningen.
Tilsæt mel lidt ad gangen og ælt dejen til den er smidig.
Lad dejen hæve under et klæde 30 min.
Beklæd en bageplade med bagepapir.
Varm ovnen til 225-250 °C.
4. Tag dejen op på et melet bord og ælt den igennem
med resten af melet.
Del den i 12 lige store stykker.
Form ovale eller runde boller og tril dem i kartoffelmel.
Læg bollerne på pladen, dæk til og lad dem hæve i 30 min.
5. Bag 12-15 min i ovnen.
Lad bollerne køle af på en rist under et klæde.
Pr. stk.: Energi: Kcal 261 = kJ 1096
Kulhydrat 48 g Protein 6 g Fedt 5 g (17%) Fibre 2 g
Tips
VARIATION
Erstat 2 dl af hvedemel et med grahamsmel.
Du kan også blande hele hørfrø i kartoffelmelet
som du ruller bollerne i.
Sæt smag på bollerne med fintklippet eller snittet tørret
frugt som blandes med hvedemelet inden det røres i dejen.
Du har sikkert din favoritsmag som du kan krydre bollerne med.
Prøv dig frem og find din eller din families egen favorit.
Se alle de bedste
opskrifter med Boller
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.