Karamelliserede løg og rugmel giver masser af smag. Et løgbrød
smager så dejligt. Du kan bruge lækre boller med løg til salater, suppe eller
tapas. Giver 14 boller.
# Ingredienser
1 finhakket stort løg
½ tsk melis
25 g usaltet smør
400 g durummel
100 g rugmel, helst stenmalet
2½ tsk havsalt
15 g smuldret frisk gær
3 dl vand med rumtemperatur
ekstra mel til drysning
1 æg pisket sammen med et nip salt
2 smurte bageplader
'Bruges tørgær, blandes 7 g med mel og salt.
* Tilberedning
Kom løg, melis og smør i en tykbundet gryde og kog det
langsomt under omrøring,
til det er blødt og let karamelliseret. Afkøl.
Bland de to slags mel og salt i en skål og lav en fordybning
i midten.
Udrør gæren med lidt vand og kom det i fordybningen sammen
med løgblandingen og
resten af vandet.
Arbejd melet i til en blød, men ikke klistret dej.
Hvis den klistrer til fingrene eller skålen, tilsættes mere
durummel, 1 spsk ad gangen.
Hvis den virker stiv, med tørre smuler i skålen, tilsættes
mere vand, 1 spsk ad gangen.
Vend dejen ud på en melet bordflade og ælt den 10 min, til
den er meget glat og elastisk.
Læg den i skålen igen, dæk med et fugtigt viskestykke og lad
den hæve til dobbelt størrelse ved kølig til normal rumtemperatur i 1-1½ time.
Slå dejen ned, vend den ud på en melet bordflade og ælt 1
min.
Del dejen i 14 lige store stykker.
Form dem til kugler og læg dem på bagepladerne med god
afstand imellem.
Form dem til løgfacon ved at tage fat i midten og trække op,
så det ligner en stilk.
Dæk med et fugtigt klæde, men brug omvendte skåle til at
holde klædet oppe,
så stilkene ikke bliver klemt flade.
Lad brødene hæve 30 min. til dobbelt størrelse.
Pensl med æg og bag i en forvarmet ovn ved 220 °C i 15-20
min, til de er blanke og gyldenbrune.
Afkøl på bagerist.
Se alle de bedste opskrifter med Brød eller Boller
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.