Hjemmebagte kuvertbrød, rygende hede fra ovnen kan være
forbavsende enkle at lave. Disse er helt perfekte! Server bollerne i stedet for
kartofler til maden.
Forberedelse 40 min + hævning. Tilberedning 20 min. 12 stk.
Ingredienser
2 tsk olie
2 løg, finthakkede (4-5 dl)
5-5½ dl hvedemel
½ spsk sukker
1 pk. gær 50 g
½ tsk salt
1½ dl letmælk
1 tsk smør, margarine eller olie
1 æggehvide, let pisket
1 tsk vand
Tilberedning
1. Opvarm olien på en teflonpande ved jævn varme.
Kom løgene på og steg dem under omrøring, ca. 5 min.
2. Bland 2½ dl af melet med sukker, smuldret gær og
salt i en stor skål (gerne i foodprocessoren).
Varm mælk og fedtstof til 37 °C.
Rør mælkeblandingen i melet i foodprocessoren eller med
mixer
og tilsæt yderligere godt ½ dl mel.
Rør dejen smidig og tilsæt derefter løgene og resten af melet.
Rør det til en blød dej.
Tag den op på et melet bord og ælt den grundigt, ca. 8 min.
Tilsæt eventuelt mere mel, hvis dejen hænger i.
Lad dejen hvile 10 min under et klæde.
3. Del dejen i 12 lige store dele.
Rul hver del ud til en ca. 20 cm lang pølse.
Bind dem i løse knuder.
Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve
under et klæde på et lunt sted til dobbelt størrelse, ca 50
min.
4. Varm ovnen til 175 °C.
Pensl bollerne med æggehvide pisket sammen med vand.
Bag knuderne gyldne, ca. 15 min.
Lad dem køle af på en rist. Server dem varme.
Løgboller til buffeten:
Pr. stk.: Kalorier 157 = Kilojoule 657
Kulhydrat 30 g Protein 5 g Fedt 2 g (11%) Fibre 1 g
• Gærbrød indeholder meget B-vitamin.
Tips
Lav knuder sådan her: anvend
et skærebræt og del dejen i 12 dele.
Tril hver del ud til en pølse.
Knyt hver pølse sammen til en
almindelig løs knude.
Pensl skorpen blank med æggehvide og vand.
Lad ikke glaseringen løbe ned på pladen,
for det brænder let fast.
Se alle de bedste
opskrifter med Boller
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.