Marmeladen og osten smager ekstra dejlig på et par
hjemmebagte grahamsskorper. Bollerne
kan naturligvis også spises nybagte.
ca. 20 stk. Hævetid:
1½ time. Bagetid: ca ½ time. Tørretid: ca 45 min.
# Ingredienser
5 dl mælk
100 g smør
50 g gær
1 spsk melis
500 g (9 dl)
grahamsmel
350 g (ca. 6 dl) hvedemel
* Fremgangsmåde
1. Smelt smørret og
hæld den kolde mælk i.
Rør gæren ud i den
håndvarme væske.
Tilsæt sukker og
grahamsmel.
Slå dejen sammen.
2. Ælt dejen på et
melet bord med hvedemelet, til den er blank og smidig.
Lad den hæve,
tildækket, et lunt sted i ca 45 min.
3. Slå dejen ned og
ælt den let igennem.
Form den til ovale
boller, der stilles på en smurt bageplade.
Lad dem efterhæve ½ time.
4. Bag bollerne i en
varm ovn ved 200 °C i 25 min.
De skal kun være
lysebrune.
Lad dem afkøle,
inden de flækkes.
Derefter tørres de i
ovnen ved 125 °C (ca. 45 min.).
De skal opbevares i
en dåse med tætsluttende låg, ellers bliver de bløde.
INFO: I Sverige
flækker og rister de Grahamsboller - og kalder dem »skorper«. Men bollerne kan naturligvis
også spises nybagte.