Græskar giver et fint, blødt og gyldent brød velegnet til
ristning. Brødet får den smukkeste gule farve og smager saftigt og lækkert.
Giver skønne boller eller 1 mellemstort brød med græskarmos
# Ingredienser
700 g græskar, japansk kabocha eller anden vintersquash
1 spsk jomfruolivenolie
2½ tsk havsalt
2 tsk fint rørsukker
15 g smuldret frisk gær•
350 g durummel
ekstra mel til drysning
1 æg pisket sammen med et nip salt
en smurt bageplade
• Bruges tørgær, blandes 7 g med melet, derefter tilsættes
græskarpureen.
* Tilberedning
Skræl græskarret og fjern kernerne.
Skær kødet i 1 cm store terninger - der skal bruges 400 g.
Kog terningerne bløde i en dampgryde eller mikroovn uden
tilsætning af vand.
Kom dem i en foodprocessor sammen med olien og purer dem
glatte.
Lad pureen afkøle til lunken og rør salt og sukker i.
Udrør gæren med 1 spsk lunkent vand. Rør det i
græskarpureen.
Hæld melet i en stor skål og lav en fordybning i midten.
Kom pureen i fordybningen og bland melet i til en blød, men
ikke klistret dej.
Hvis dejen virker tør, eller der er tørre smuler i bunden af
skålen, tilsættes lidt koldt vand.
Vend den ud på en melet bordflade og ælt grundigt i 5 min.
(eller 3 min. ved langsom hastighed i en mixer med dejkrog).
Form dejen til et rundt brød, ca. 18 cm i diameter, og læg
det på bagepladen.
Lad det hæve tildækket ved rumtemperatur til dobbelt
størrelse i ca. 1½ time.
Pres tommelfingeren ned i midten af det hævede brød og lav
en lille fordybning og
pensl brødet omhyggeligt med ægget.
Rids brødet i sektioner med en skarp kniv og
bag det i en forvarmet ovn ved 200 °C i ca. 30 min,
til det er gyldenbrunt og lyder hult, når det bankes i
bunden.
Afkøl på bagerist.
Se alle de bedste opskrifter med Brød eller Boller
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.